Sreda 30.09.2015.
11:51 >> 14:19h
blic.rs, Tanjug

Stravična nesreća u Lučanima: Izbio požar u fabrici oružja, povređeno četvoro radnika

Reuters
Požar u jednom od postrojenja fabrike oružja u Lučanima (Foto: Ilustracija)

Povređeni su Darko Čedić, Miloljub Čedić, Milan Babić i Zvezdan Nikolić.

Tri radnika koji su zadobili opekotine poslata su na dalje lečenje na Vojno medicinsku akademiju u Beograd, dok je jedan radnik zadržan na ispitivanju u čačanskoj bolnici, rekla je načelnica Intenzivne nege dr Jela Bošković.

Ona je objasnila da se kod tri pacijenta radi o visokom stepenu i velikim površinama zahvaćenim opekotinama, a uz to postoje i opekotine disajnih puteva.

- Kod jednog radnika ustanovljene su opekotine male površine, on je obrađen na Odeljenju plastične hirurgije, njegovo stanje je stabilno i van životne opasnosti - rekla je Bošković, dodajući da su svi pacijenti hiruški obrađeni.

Prema njenim rečima, transport pacijenata na VMA je obezbeđen i propraćen je anesteziološkim i svim drugim ekipama koje su neophodne do stacioniranja na toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević rekao je ranije da su dvoje pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, na obradi u sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedna osoba je lakše povređena.

U ovoj fabrici i u utorak je došlo do incidenta gde su dva radnika zadobila takodje povrede zbog požara koji je izbio, pretpostavlja se, u odeljenju sferičnih baruta.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su ekipe izašle na lice mesta i da je formirana komisija radi utvrđivanja uzroka požara.

2024 © - Vesti online