Utorak 11.05.2010.
19:05
Vestionline

"Srbija i ranije znala za grobnicu kod Raške"

Predstavnici prištinske komisije za nestale sumnjaju da na lokaciji kod Raške postoje dve zasebne grobnice sa ukupno oko 450 tela kosovskih Albanaca, javlja KIM radio.


Na pitanje novinara šta kosovske vlasti rade na pronalaženju nestalih Srba, Đepaj je kazao da Komisija za nestale iz Prištine radi na otkrivanju lokacija u okolini Belaćevca, Košara i Livoča.


“Mi ne odvajamo žrtve ni po nacionalnoj, ni po verskoj pripadnosti. Od 1.860 nestalih lica nikada nismo odvajali koliko ima Albanaca, a koliko Srba. Mi radimo paralelno na ovom pitanju, a po zahtevu beogradske delegacije započećemo iskopavanja na Belaćevcu, Košarama i Livoču."


Predstavnik prištinske delegacije za razgovore sa beogradskom Komisijom za nestale Pajazit Muši kaže da u poslednje tri godine nisu dobili nikakve informacije od kolega iz Beograda.


“Ništa nismo dobili od Srbije za naše nestale, a mi smo dali informacije o nestalim Srbima iz okoline Prizrena, Mitrovice i još nekoliko mesta”.


Muši je kazao da postoji spremnost kosovske strane da radi na pronalaženju nestalih, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

2024 © - Vesti online