Ponedeljak 28.09.2015.
20:51
Tanjug

"Od velikog je značaja unapređenje saradnje Srbije i Velike Britanije"

Tanjug
Velike pohvale od britanskih konzervativaca: Aleksandar Vučić

U saopštenju SNS se navodi da su Vučić i Halfon, koji je član Donjeg doma parlamenta i ministar bez portfelja u Vladi Velike Britanije, razmenili stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji i Velikoj Britaniji, kao i o problemu migranata koji pogadja celu Evropu.

Halfon je pohvalio pristup Vlade Srbije ovom problemu, koja je medju prvim državama Evrope počela sa registracijom izbeglica, i istakao da svaki gradjanin Srbije treba da bude ponosan na svoju zemlju, koja je na human način pristupila rešavanju problema izbeglica.

Vučić je istakao da dve partije mogu mnogo toga da nauče jedna od druge, posebno imajući u vidu činjenicu da su obe stranke, partije na vlasti koje sprovode snažne ekonomske reforme u cilju jačanja svojih ekonomija i poboljšanja standarda građana, i izrazio nadu da će u predstojećem periodu više britanskih kompanija pokazati interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Predsednik SNS uputio je poziv Halfonu da u skorije vreme ponovo poseti Srbiju i izrazio nadu da će SNS i britanska Konzervativna partija nastaviti sa daljim unapredjivanjem saradnje i medjusobnih odnosa, u interesu dveju partija i svojih gradjana. kaže se u saopštenju.

2024 © - Vesti online