Utorak 29.09.2015.
02:30
mondo rs

Dobre fore da zajedno doživite orgazam!

flickr.com
Probajte i vežbajte

Simultani orgazam nije samo nešto na vrhu liste seks želja, već može i očvrsnuti vaš odnos sa partnerom i stvoriti veći osećaj zadovoljstva.

S obzirom na to da je ženama u proseku potrebno 20 minuta da dožive orgazam, a muškarcima, pa, dva minuta, moraćete ozbiljno da se potrudite kako bi dosegli ovu seksualnu sinhronizaciju.

Evo koji su saveti seksologa i terapeuta za odnose Džejn Grir, koji se odnose na seks poze.

1. Kada su ruke u igri

Zadovoljanje prstima je jedan od najlakših načina da žena dosegne vrhunac, pa ovo može biti dobra polazna tačka.

- Pustite ga da on prvi pruža užitak, jer je vama potrebno više vremena da se zagrejete - kaže Grir.

U trenutku kada osetite da vam osetljiva mesta pulsiraju, posegnite za penisom partnera i nežno ga stimulirajte. Ukoliko osetite da se previše uzbudio, izbegavajte donji deo glave penisa, kako ne bi došlo prerano do orgazma. U igru možete da uključite i vibrator koji će vama povećati užitak, pa vremenom i da dođete do finala zajedno.

2. Kada je oralno zadovoljavanje u toku

Tandemski oralni seks, poznatiji i kao poza 69, može biti nezgodan zbog nedostatka komunikacije lice u lice (očigledno). Izaberite neke neverbalne znake kako bi signalirali jedno drugom da li ste blizu kraja (neka vas stisne za pozadinu), a kada se to dogodi pauzirajte i usmerite vaše usne negde drugde, dok njegov jezik poradi na tome da i vas stigne jednako uzbuđenje.

Ukoliko bude baš "gusto" iskoristite ovu foru:  - Nežno uhvatite ili stisnite glavu penisa, što će zaustaviti protok krvi i usporiti dolazak orgazma - kaže Grir.

3. Kada je akcija penetracije

Odaberite pozu koja vrši pritisak na klitoris i dopušta vam da kontroliše ritam. Pokušajte sa pozama gde partner sedi na stolici ili sedite na njega unatraške (poza - obrnuta kaubojka) što će vam dozvoliti da se sami dodirujete za veću stimulaciju. 

- Ukoliko on mora da uspori, promenite penetraciju iz duboke u pliću - savetuje Grir.

Ako ste propustili ovo da postignete iz prvog puta, nemojte to da vas obeshrabri - vežbom do savršenstva!

2024 © - Vesti online