Utorak 29.09.2015.
03:00
Ž. M. - Vesti

Srpsku trese kilogram zlata

Tanjug
Milorad Dodik

Priču je, da podsetimo, pre godinu i po pokrenuo lider SDS-a Mladen Bosić kada je u jednoj TV emisiji pitao Dodika da li je tačno da je dobio kilogram zlata od Burlakova. Dodik je to negirao, a tada se oglasio i sam Burlakov koji je celu priču demantovao. Međutim, novu buru je u petak podigao bivši ambasador BiH u Rusiji Gordan Milinić, koji je u izjavi za BN televiziju rekao da želi da razotkrije "Dodikov kriminal".

- Pred mojim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio je lepo upakovan kilogram zlata. Mislio sam da je to poklon za Republiku Srpsku i da će Dodik to pohraniti u trezor, ali on je zlato uzeo, zahvalio se i rekao: "Odlično, ovo ću pokloniti svom unuku" - naveo je Milinić.

Razočarani Burlakov

Oleg Burlakov je prošle godine demantovao tvrdnje Mladena Bosića da je Miloradu Dodiku dao kilogram zlata. On je 8. maja 2014. u izjavi za RTV RS istakao da se nikada nije bavio korupcijom i da nikome nije dao kilogram zlata.
- Razočaran sam kvalifikacijama koje su mi upućene kao investitoru koji planira da ulaže u Srpsku. Nikada ništa nisam dao da bi se nešto učinilo za mene i nisam kupio nikakvu visokoprofitabilnu firmu u RS - rekao je Burlakov.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić najavio je da će od Tužilaštva BiH tražiti da Milinić u Tužilaštvu da izjavu o svojim navodima. On je dodao da će Milinić dobiti status zaštićenog svedoka. Potpredsednik SNSD-a Željka Cvijanović odgovorila je da je sva priča o kilogramu zlata očajnički potez opozicije koja je suočena s optužbom da se ponašaju izdajnički.

"Slučaj Milinić"

Cvijanovićeva je postavila je i pitanje kredibiliteta Gordana Milinića, pri čemu je navela da, kada je bila ministar za ekonomske odnose, nasledila predmet koji je u Ministarstvu bio evidentiran pod naslovom "slučaj Milinić".
- Predmet je bio sastavljen od niza prigovora i raznih stvari u vezi s funkcionisanjem tog predstavništva u vreme kada je njime rukovodio Milinić - rekla je Cvijanovićeva.

- Veoma je zanimljivo da se priča o zlatu pojavila u vreme kada svi pričamo o izdajničkom ponašanju opozicije koja na nivou BiH i nije opozicija, već vladajuća garnitura - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da opozicija, u nemogućnosti da bilo šta ponudi kao konkretno rešenje i usled bezidejnosti, pribegava ovakvim temama.

- Ovo je priča koja treba da zabavi narod jednog vikenda. Sledećeg vikenda će biti neka druga priča, a trećeg ćemo, pretpostavljam, pričati o dijamantima, draguljima i ko zna o čemu sve još. Sve su to reciklirane teme opozicije - rekla je Cvijanovićeva.

2024 © - Vesti online