Ponedeljak 28.09.2015.
16:04
blic.rs

Roditelji prete bombom vrtiću u Novom Sadu

Fonet/B. V.
Roditelji traže zaštitu i za svoju decu

Zaposleni i roditelji dece koja idu u vrtić "Novosađanče" tražili su policijsku zaštitu, jer kako kažu "ne znaju kako da izađu na kraj sa ocem, koji pred mališanima više od godinu dana verbalno vređa i napada zaposlene i preti da će na vrtić baciti bombu".

- Majka S. Đ. je došla u vrtić i pružila ruku vaspitačici, a zatim ju je ošamarila i krenula da viče. Odmah smo pozvali policiju, a majka je najpre negirala da se bilo šta dogodilo, pa na kraju priznala da je to uradila - kaže Snežana Samardžić, glavna vaspitačica u vrtiću "Novosađanče".

Problemi su, kako kažu zaposleni u vrtiću, počeli još prošle godine, piše "Blic".

- Prvi incident zabeležen je u oktobru 2014. kada je otac došao po dete u vrtić i pretio vaspitačici da će je zadaviti i ubiti. Odmah je o svemu obaveštena i policija, a o svakom narednom incidentu postoji i službena zabeleška zaposlenih. Mlađe dete ima posebne zdravstvene poteškoće i ima ličnog pratioca sa kojim komuniciramo u poslednje dve nedelje. Otac se od dolaska policije ne pojavljuje u blizini vrtića - kaže Gorana Kosovac, rukovodilac pedagoške jedinice u PU "Radosno detinjstvo".

M. Đ. kaže za "Blic" da su optužbe lažne i da nije verbalno napadao vaspitačice, a da je njegovo starije dete ove godine palo u vrtiću i teže povredilo glavu, zbog čega će pravdu zatražiti na sudu.

- Dete mi se žalilo na bolove u glavi i odmah sam posumnjao da je povređeno u vrtiću. Kako mi je reklo, palo je na pločice i povredilo glavu, zbog čega je zatražilo lekarsku pomoć - kaže M. Đ.

On ne spori to da je njegova žena ošamarila vaspitačicu, ali kaže da je to učinila iz revolta, pošto je vaspitačica navodno mobilnim telefonom fotografisala nju i dete.

Roditelji dece koja dolaze u ovaj vrtić kažu da su gradonačelniku uputili pismo kako bi zaštitili svoje mališane, a da bračni par koji teroriše zaposlene u "Novosađančetu" nema opravdanja za takvo ponašanje i da se nadaju da će problemi uskoro biti rešeni.

Spremni su, kako sami kažu, da plate i obezbeđenje, samo da im deca budu na sigurnom.

2024 © - Vesti online