Ponedeljak 28.09.2015.
09:40
informer.rs

Paju Stojanovića ubio sin jer mu je zlostavljao majku?

Tanjug
Navodno je ubijeni čovek već duže vreme maltretirao suprugu (Foto: Ilustracija)

Motiv za krvavi obračun sina sa ocem mogao bi biti i taj što je Stojanović već duže vreme maltretirao svoju suprugu, a Strahinjinu majku, pišu beogradski mediji.

- Paja je, navodno, duže vreme tukao i maltretirao svoju suprugu, zbog čega je ona 18. septembra pobegla od njega i otišla kod roditelja u Galeniku. Stojanović je saznao gde se sklonila, pa je u četvrtak uveče, oko 21:30, krenuo u stan kod tasta i tašte kako bi je nagovorio da mu se vrati. Pretpostavlja se da ju je u međuvremenu pozvao telefonom i rekao joj da dolazi po nju. Čekajući nasilnika da zakuca na vrata, neko od majčine bliske rodbine pozvao je Strahinju i rekao šta mu majka preživljava - priča odlično obavešten sagovornik Informera iz istrage.

Prema njegovim rečima, veruje se da je Strahinja želeo da po svaku cenu odbrani majku i da se pre oca pojavio pred zgradom u Ulici Jovana Stojsavljevića.

- Čim je Paja stigao do ulaza, na njega je ispaljena kiša metaka. Iako izranjavan pokušao je da se spase, pa je nekako utrčao u zgradu, ali ga je ubica sustigao na stepeništu na četvrtom spratu i jednim metkom ga "overio" u glavu - dodaje izvor.

Dva svedoka su navodno tokom pucnjave čula Pajino zapomaganje.

- Oni su policiji ispričali da je Paja zapomagao rečima: "Nemoj, sine, prestani, sine." Strahinjina majka i jedan od članova porodice odbili su poligrafsko testiranje nakon ubistva - objašnjava naš izvor.

Oružje iz kog je ubijen Paja Stojanović nije pronađeno. Policija je u njegovom stanu pronašla manju količinu heroina i kokaina, kao i pištolj sa prigušivačem.

Potera za sinom

Za Strahinjom Stojanovićem raspisana je centralna poternica. Hapšen je nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Prošle godine je hapšen zbog sumnje da je u Rimskoj ulici u Beogradu pucao na pripadnika BIA Zorana LJ. Zoran je tad bio slučajna žrtva obračuna dve grupe čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge. Uhapšen je mesec dana kasnije, a u njegovom "audiju" pronađen je pištolj iz kog je pucano. On je negirao umešanost u obračun, a ubrzo je pušten da se brani sa slobode. Strahinja je, inače, bio kum Miloša Vidakovića iz Pančeva, koji je likvidiran 2. jula 2013. u kafiću "Sejlor" u Budvi. Nakon Vidakovićeve likvidacije spekulisalo se da je ubistvo naručio upravo njegov kum Strahinja, koji je za to angažovao Miloša Delibašića, sa kojim se ranije sprijateljio u zatvoru.

2024 © - Vesti online