Subota 26.09.2015.
22:10
Blic rs

On ima 14 godina i prodaje heroin osnovcima!

youtube.com/Aleksandar M
Drogiranje i dilovanje u blizini škola (Foto: Ilsutracija)

- Šokirani smo što je policija u našem dvorištu uhapsila dilera - kaže jedna od nastavnica Osnovne škole "Filip Višnjić" na Karaburmi.

Oko Osnovne škole “Filip Višnjić” nalazi se teren za fudbal, a iznad njega brdo i mala šuma koja je pogodna za skrivanje. Upravo je to mesto, koje deca zovu - mala Marakana, gde je uhapšen A. D. (14).

- To dete koje je uhvaćeno sa drogom nije učenik naše škole, ali očigledno je mislio da prodaje drogu našoj deci. Koliko radim ovde, a to je 10 godina, ovako nešto se nije dogodilo. U šoku smo što je na samom pragu naše škole neko pokušao da prodaje narkotike i da se pojavila policija. Niko iz škole nije zvao policiju, to je bila njihova akcija, a mi nismo ni znali da je diler tu dok se oni nisu pojavili - kaže nastavnica.

Činjenica je da su dileri sve mlađi, a droge koje prodaju spadaju pod teške narkotike. Meta su im vršnjaci i još mlađa deca. Takođe, kod narko-gangova sa Karaburme odranije je poznata taktika da se za poslove prenošenja i dilovanja manje količine heroina koriste deca mlađa od 14 godina koja ne mogu da odgovaraju krivično.

Osumnjičeni maloletnik koji je uhvaćen sa 13 paketića heroina juče je saslušan u Višem sudu zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje opojnih droga. Protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

2024 © - Vesti online