Subota 26.09.2015.
15:16
blic.rs

"Kradu nas od 2010."

anadoluefessk.org
NIje zaboravio: Nenad Krstić

Nenad Krstić, bivši kapiten naše reprezentacije, o četvrtom mestu Srbije u Lilu, kaže:

- To je selektorovo mišljenje, ali i ranije je bilo sumnjivih sudijskih odluka. Setimo se 2010. godine kada nam je finale Svetskog prvenstva direktno oduzeto - rekao je Krstić.

On smatra da su "orlovi" učinili ono najvažnije.

- Zadovoljan sam učinkom na Evropskom prvenstvu. To je ogroman uspeh. Ne treba gledati prošlu godinu i drugo mesto, to nije isto takmičenje. Ostvarili smo primarni cilj - kvalifikacije za Olimpijske igre.

Vujošević? Svemu dođe kraj

Krstić je profesionalnu košarkašku karijeru započeo u Partizanu, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i jedan nacionalni Kup.
- Čuo sam da je došlo do promena u klubu, a svaka promena je dobrodošla. Iz te odluke mora da izađe nešto dobro. Davno je bilo od kad me je Vujošević trenirao. On mi je dosta pomogao u karijeri. Dugo je stajao na toj poziciji trenera, ali svemu dođe kraj. Očigledno su smatrali da to treba promeniti.

Boban Marjanović i Nemanja Bjelica ovog leta su potpisali ugovor sa NBA ligašima. Krstić je dugo igrao u Americi, tako da zna šta se tamo očekuje od igrača.

- NBA liga je veliki korak za Bjelicu, uvek je težio tome. Išao je postepeno i spreman je za to. Dobiće značajnu ulogu, kao i Bobi. U NBA cene ono što pokažeš tamo. Nije im važno kakav je bio tvoj učinak pre toga, a prva godina je uvek teška evropskim igračima - zaključio je Krstić.

2024 © - Vesti online