Subota 26.09.2015.
13:20
Vestionline

Antić: U SAD vlada veliki rasizam!

Tanjug/AP
Otvorio dušu: Pero Antić

Prvi Makedonac u NBA ligi istakao je da mu protekle godine u Atlanti nije pokvario incident o kojem je brujao ceo svet, kada je sa saigračem Tabom Sefološom uhapšen ispred jednog noćnog kluba u Njujorku. Prilikom hapšenja svet su zgrozili snimci policijske brutalnosti, a Sefološi je čak i noga slomljena.

- Bili smo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a u NBA noćni izlasci nisu zabranjeni. Tabo je izašao iz auta kako bi prosjaku dao 20 dolara i odjednom je policija počela brutalno da ga gura. Izašao sam da vidim šta se događa. Bio je to čist rasizam koji vlada Amerikom. Tabo je crnac, a svi policajci su bili belci. Nisam hteo da ga ostavim samog pa su i mene priveli. Nikad nismo dobili objašnjenje za njihovo ponašanje - ispričao je Antić za "Jutarnji list".

Za razliku od Sefološe, košarkaš Fenerbahčea nije tužio policiju, a kaže i da se nije zbog tog incidenta vratio u Evropu.

- Bio sam u Njujorku i sve raščistio. I ja sam mogao da ih tužim, ali želeo sam što pre te ružne stvari da sklonim iz života. Taj događaj nije nimalo uticao na moj povratak u Evropu. Jednostavno, nisam želeo više da se odvajam od porodice. Privukla me i mogućnost rada sa Željkom Obradovićem u klubu koji će se boriti za trofej evropskog prvaka - napomenuo je Antić.

Antić je ostavio dobar utisak u Atlanti, a zanimljiv je bio prvi susret sa NBA ligom.

- Batice, sa 31. godinom sam došao u NBA, a oni su mi dali torbicu da im raznosim opremu. Ostavio sam je ispred vrata i rekao: "Respekt, ali imam 31 godinu. Nisam vam ja nikakav ruki". Bilo mi je zaista sjajno tamo. Nisam očekivao 17 minuta u proseku, ni da ću biti šesti igrač. Ostvarili smo klupske rekorde, rezultate koje ni legende pre nas nisu uspele. Možda se i vratim jednog dana - zaključio je Pero Antić.

2024 © - Vesti online