Subota 26.09.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović

Humanost stjuardese Vesne Grujić iz Amsterdama

N. Đurović
Sve za dečji osmeh: Vesna Grujić

Ono što je jedino sigurno kada je reč o ovoj mladoj donatorki jeste da svaki put stigne u srpsku prestonicu sa skupocenim medikamentima. Dolaske više i ne brojimo, a svakom se radujemo, jer ova stjuardesa koja radi u holandskoj aviokompaniji KLM iskoristi svaku priliku da učini i jedno dobro delo za svoje sugrađane u Srbiji.

Ovoga puta pravo iz Brazila, pokucala je na vrata "Vesti" i skromno rekla:

"Došla sam samo da ostavim lekove, letim već sutra preko okeana... Molim vas da tri kutije deficitarnog 'resoniuma' uručite oboleloj deci na dijalizi... Ponovo ću doći u novembru sa nešto većom količinom lekova", poručila nam je donatorka. I odletela.

Već idući dan njenu donaciju uručili smo Branislavi Danilović, potpredsednici Udruženju prijatelja i roditelja dece bubrežnih bolesnika Sve za osmeh iz Beograda, koja nije skrivala veliku zahvalnost, ali i malo razočaranje što nisu bili u prilici ni ovoga puta da se lično zahvale donatorki Vesni Grujić.

"Zaista ovoj mladoj ženi mnogo dugujemo. Kao i uvek dosad, jedan deo medikamenata ćemo zadržati u Udruženju da bi ih roditelji podelili najmlađim pacijentima, a ostatak uputiti za desetoro bolesne dece iz Srbije koja se nalaze na Odeljenju dijalize i transplantacije Dečje klinike u Tiršovoj", ističe Danilović.

U nadi da će negde na svojim dugim inostranim letovima doći i do primerka "Vesti" poručujemo:

"Hvala, Vesna, na ponovnoj donaciji, hvala i njenim roditeljima koji su u tuđini odgojili svoju ćerku tako da nikada ne zaboravi na svoju Srbiju, svoj jezik i pismo...".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online