Petak 25.09.2015.
19:17
blic.rs

Tomin sin doveo Kineze na "Marakanu"!

FK Crvena zvezda
Foto: Ilustracija

- Oni su u Srbiji sasvim drugim povodom, pre svega zbog poslova kompanija koje predstavljaju. Međutim, žele da vide i kako sport u Srbiji funkcioniše - poručio je Nikolić.

On je inače selektor reprezentacije Srbije do 18 godina. Takođe, cela porodica Nikolić je u dobrim odnosima sa Milanom Bačevićem, srpskim ambasadorom u Kini čija je ćerka udata za Branislavljevog rođenog brata.

Spartak pustio menicu

Subotički Spartak je pre nekoliko dana pustio menicu Crvenoj zvezdi kako bi naplatio prvu ratu obeštećenja za transfer Srđana Plavšića. Zvezda je bila dužna da isplati subotičkom superligašu 150.000 evra, a kako se to nije desilo, rukovodstvo Spartaka je odlučilo da blokira račun Crvenoj zvezdi.

Naravno, Kinezi su tražili sastanak sa čelnim ljudima Crvene zvezde i izneli nekoliko inicijalnih predloga kako bi saradnja mogla što pre da se uspostavi. Sa njima su razgovarali aktuelni i počasni predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović i Dragan Džajić.

- Žele da njihovi igrači i treneri uče od nas. Naravno, ovo je bio tek prvi sastanak pa je još rano za neke konkretne informacije, ali znaju koliko je Zvezda veliki klub i žele da uspostave što čvršće veze sa nama. Ono što je dobro za nas je da pored prijateljskih postoji i mogućnost uspostavljanja ekonomskih odnosa sa nekom od kineskih kompanija - objasnio je Mijailović.

I Dragan Džajić je bio veoma zadovoljan ishodom razgovora.

- Ovo je bio tek prvi razgovor, ali je bilo vrlo prijatno. Rano je sada pričati o tome šta će biti, ali sigurno je da je korisno za obe strane - objasnio je Džajić.

Naravno, predstavnici kineskih kompanija su obišli stadion i muzej, a sve je to zabeležila i kineska nacionalna televizija. Kinezi su sve snimili do detalja, a posle zvaničnog dela sastanka su napravili i opširniji intervju sa Draganom Džajićem. On je imao prilike da predoči bogatu istoriju Zvezde koja uživa ogroman ugled u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

U četvrtak su Crvenu zvezdu obišli i predstavnici izrelske sportske televizije "Sport 5". Oni su u Beogradu sa namerom da naprave priču o Predragu Rajkoviću. Intervjuisali su Miodraga Božovića i Srđana Maksimovića, trenera golmana, a potom su se uputili u Negotin, Rajkovićev rodni grad, kako bi razgovarali i sa njegovom porodicom.

2024 © - Vesti online