Subota 26.09.2015.
03:30
mondo.rs

Milioni se zaklinju u ovaj trik za mršavljenje

pixabay.com
Vodite dnevnik o sopstvenoj ishrani

- Za to je potrebno nekoliko sekundi, uvek to uradim dok jedem, i gotovo. Ne moram da pamtim šta sam jela. Mislim da bih se ugojila čim bih to prestala da radim, zato mi je važno da sve ubeležim - ne da bih sebe ograničavala, već da bih bila svesna šta radim. To je moj način da budem iskrena prema sebi - kaže Sara.

Već godinama unazad, nutricionisti preporučuje da vodimo dnevnik o ishrani. "Zapisivanje namirnica koje jedete i sagledavanje šta to zapravo jedete je najbolja stvar koju možete da uradite ako želite zdravo da skinete kilograme," kaže dr Kristina Artur.

Ovu tvrdnju podržale su brojne studije, čiji su rezultati pokazali da ljudi koji (bilo gde) zapisuju šta jedu, brže i lakše smršaju.

Zahvaljujući brojnim aplikacijama, sada nam je lakše da bilo gde, u bilo kom trenutku upišemo šta jedemo. "Praćenje unosa namirnica i vežbanja nam pomaže da budemo svesni toga šta unosimo u svoj organizam i koliko smo zaista fizički aktivni," kaže dr Artur. "To nam pomaže da se suočimo sa realnošću, sa objektivnim podacima."

Probajte, nemate šta da izgubite.

2024 © - Vesti online