Četvrtak 24.09.2015.
21:27
Vestionline, Tanjug

Novak: Ponosan sam na svoj narod i državu!

Reuters
Ponos: Novak Đoković

- Svakim danom sam sve više ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj izbegličkoj krizi. Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod je pokazao empatiju - rekao je Đoković na svečanoj akademiji svoje Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

On je dodao da nikada u životu, iako se često bavi humanitarnim radom i sretao sa sa ljudima koji su u problemima, nije bio tako dirnut kao pre nekoliko dana kada je posetio izbeglice iz Sirije.

- Ja možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od strane porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije, da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove - poručio je "Broj 1".

Reuters
Tim: Novak, Boris Beker i Jelena Đoković

Direktorka Fondacije Novak Đoković, njegova supruga Jelena,  saopštila je da je u razne projekte Fondacije uključeno oko 30.000 dece u Srbiji.

Gosti za respekt

Među mnogobrojnim gostima bili su članovi Dejvis kup tima Srbije Viktor Trocki i Nenad Zimonjnić, selektor Bogdan Obradović, brojni uspešni srpski sportisti kao što su Milica Mandić, Vladimir Grbić, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

Naglašava da je posebno ponosna na pokretanje prvog besplatnog časopisa za studente u Srbiji, koji je promovisan večeras, i istakla da je zadovoljstvo što su najbolji studenti Srbije gosti na svečanosti u JDP.

Specijalno predavanje studentima, ali i drugim gostima, održao je legendarni nemački teniser Boris Beker, trenutno, kako je sam rekao, član tima Novaka Đokovića.

Nemac se podsetio svojih prethodnih dolazaka u Beograd, kada je igrao egzibicione mečeve sa Slobodanom Živojinovićem, pričao o tome kako je tekao život dečaka u malom gradiću Lajmenu i kako se između ljubavi prema fudbalu, košarci i plivanju odlučio za tenis i put od talentovanog dečaka do šampiona Vimbldona sa samo 17 godina.

2024 © - Vesti online