Četvrtak 24.09.2015.
21:07
Tanjug

Milanović Srbe nazvao varvarima

Tanjug
Premijer koji je izgubio konce, živce i još nešto: Zoran Milanović

Milanović je na konferenciji za medije na pitanje novinara kakav je sadržaj dila između Mađarske i Srbije i šta Srbi dobijaju zauzvrat, rekao da je to teško reći, jer su putevi gospodnji čudnovati.

- Čudnovati su putevi gospodnji, teško je to reći, kao što je teško reći zašto Mađarska gradi zid, ne možete to racionalno objasniti, pitajte Austrijance, njima ne pada na pamet da grade zid prema Mađarskoj. Mađarska gradi prema barbarima, prema Srbima, ne? Meni je to neprihvatljivo - rekao je Milanović odgovarajući na novinarsko pitanje.

Bečki "Standard": Arogantni Milanović, ozbiljni Vučić

Navodeći izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da "ako je Milanoviću smešno, njemu nije," dopisnica bečkog "Standarda" ocenjuje da Vučić i hrvatski premijer Zoran Milanović po smislu za humor nisu slični jedan drugom.

- Milanović je lakonski arogantan, Vučić je zvonko ozbiljan - navodi ona.

U tekstu o odluci Hrvatske da zatvori granicu sa Srbijom zbog izbegličke krize, "Standard" piše da je izbila trgovinska svađa jer teretni kamioni više ne mogu preko granice, a voće i povrće trune umesto da odavno bude u severnoj Evropi.

Tekst u Standardu jedini koji se na nemačkom govornom području podrobnije bavi svađom Srbije i Hrvatske završava se opisom čuvene scene iz filma "Balkanski špijun" kada je "orao pao". Na to je, naime, Ivica Dacić upozorio Milanovica kada je ovaj Srbiju uporedio sa muvom, a Hrvatsku sa orlom.

2024 © - Vesti online