Četvrtak 24.09.2015.
11:36
Vestionline

"Novak će još dugo da vlada"

Reuters
Niko ne vidi kraj dominacije Novaka Đokovića

- Da bi Federer pobedio Đokovića u meču na tri dobijena seta, potrebno je da igra na maksimumu, a da pri tom Novak nema svoj dan. Čak i kada izgubi set, Đoković može da se oporavi. Pre ove godine predvideo sam da će se Novak da se približi Federeru po broju Grend slem titula. Razlika između Novaka i ostalih jeste što on može da nastavi da pobeđuje i kada je na 80% sposobnosti. U naredne tri godine može da osvoji bar još šest Grend slem titula jer nema veliku konkurenciju. Možda Marej može da dođe do njegovih visina, ali Federeru i Nadalu svaki put je sve teže - kaže Kuerten, a prenos portal puntodebreak.com.

Kuerten smatra da je prošlo vreme Rafaela Nadala i da "kralj šljake" teško može da se vrati u svetski vrh i da osvaja titule na najvećim turnirima. 

- Malo je verovatno i da će Nadal ponovo da osvoji neki Grend slem turnir, ne računajući Rolan Garos, pogotovo uzevši u obzir kako igraju njegovi konkurenti. Ukoliko nije na maksimumu Rafa tu nema šta da traži - smatra Brazilac, koji je tri puta osvajao Rolan Garos.

- Upoređujem njegov slučaj sa svojim. Posle prve operacije nisam osećao bol, ali nisam mogao dobro da trčim i to je bio problem. Ako nisam imao dobru potporu za stopalo, mogućnosti su mi se smanjivale za 15-20 odsto. Nadal na svom putu ima Đokovića i mora da ga pobedi u meču na tri dobijena seta, a to favorizuje Novaka. Ipak, Rafa je s druge planete! Ne može se reći da je završio sa titulama, ali sa Grend slemovima možda jeste - zaključio je nekada najbolji teniser planete. 

2024 © - Vesti online