Sreda 23.09.2015.
19:08
alo.rs

Vlasnike menjačnica ojadio za 500.000 evra

Reuters
Uzimali kesu, a nisu proveravali novac

Iskusni lopov prvo bi gazdama ponudio da od njih kupi dinare, a zatim sledećeg dana, kada bi ih već upoznao i stekao njihovo poverenje, tražio da kupi evre. Zanimljivo je to da su sva tri vlasnika samo prvi put od prevaranta tražila da pregledaju sve novčanice, a sledeći samo uzeli kesu sa novcem i odnela u banku.

- Šok među gazdama nastupio je kada lopov ode, a oni otvore kesu u banci i shvate da je samo prva novčanica u paketu prava, a sve ostale isečen papir. Očigledno se radi o iskusnom prevarantu, s obzirom na to da je za jedan dan uspeo na taj način da prevari vlasnike. Oštećeni su saslušani u policiji i sve tri priče su indetične - objašnjava izvor blizak slučaju.

Jedan od vlasnika menjačnica rekao je da je lopov delovao kao poslovni čovek koji je prvog dana tražio da proda 20.000 evra.

- Otišao sam u banku i podigao novac jer niko od nas veće svote ne drži u menjačnicama. Tada sam mu po povolnijem kursu zamenio novac. Drugog dana tražio mi je da kupi 140.000 evra, pa sam u banci podigao 17 miliona dinara - dodaje izvor.

2024 © - Vesti online