Sreda 23.09.2015.
15:29 >> 16:29h
informer.rs

Mislio da je uspeo da ubije oca-nasilnika, pa se otrovao

Tanjug
Otac je godinama maltretirao i tukao sina i ženu (Foto: Ilustracija)

Pretpostavlja se da je do tragedije došlo zbog višegodišnje maltertiranje oca, koji je tukao i majku i sina. Lekari se bore za život starijeg Bojičića, dok njegovom sinu, koji je popio pesticid kreozan, nije bilo pomoći.

Očevidaca ove porodične tragedije nije bilo, jer su u trenutku nesreće u porodičnom domaćinstvu bili samo otac i sin. Nada Bojičić, majka čoveka koji se otrovao, kaže da je tog dana bila u kupovini u Valjevu, jer su se spremali da osveštaju spomenik Milovoj ženi, koja je umrla pre šest godina.

- Kad sam stigla iz Valjeva u dvorištu sam zatekla muža da leži oblivljen krvlju. U kući su bila popaljena sva svetla. Krenula sam da nađem sina i počela da ga dozivam u pomoć, ali nije se odazivao. Kad sam ušla u njegovu sobu, imala sam šta i da vidim. Ležao je u krevetu, bio je sav ispovraćan. Nisam ni znala da je popio otrov. Nije davao nikakve znakove života. Jadno moje dete. Godinama je trpeo maltertiranje oca, a sada je zbog njega otišao u crnu zemlju - kaže u ispovesti za Informer majka čoveka koji se otrovao.

Na lice mesta su brzo došli lekari Hitne pomoći, ali mlađem Bojičiću nije bilo spasa, dok su njegovog oca, sa brojnim povredama glave, u veoma teškom stanju, prebacili u Beograd, gde se lekari bore za njegov život. Prema prvim rezultatima istrage, do sukoba između oca i sina je došlo u dvorištu kuće.

- Pretpostavlja se  da je sin golim rukama pretukao oca i naneo mu brojne povrede. Tokom čitave noći policajci su po dvorištu i kući tražili predmet da bi utvrdili da li je sin osim ruku, još nekim predmetom napao oca, međutim ništa nije pronađeno - navode izvori bliski istrazi.

Majka Mila Bojičića ne prestaje da kuka za sinom koji joj je, kako kaže, bio velika podrška u životu.

- Muž je skoro ceo život tukao i mene i sina. Trpeli smo ga godinama. Jadno moje dete, zar da presudi sebi zbog oca, koji nije dostajan nikakavog poštovanja. Da ga je ubio i odrobijao, bio bi makar majci živ. Ovako, ne znam kako ću dalje. Moj muž je godinama pio i tukao nas, ali nismo mogli da se odbranimo od njega. Prijavljivali smo ga u policiju, bio je osuđivan na uslovne kazne, ali je nastavljao po starom. U poslednje vreme sam prestala da ga prijavljujem, jer para za advokata nemam. Ćutali smo i trpeli - ogorčena je majka Nada.

Svi u selu znali da bije ženu i sina

Celo selo potvrđuje da je Milan godina zlostavljao ženu i sina. Kažu da je ovakva tragedija mogla i da se nasluti.

- On se poslednjih 20-ak godina potpuno odao alkoholu. Ženu i sina je isterao iz kuće, ručak su spremali u sušari. Sinu nije dozvoljavao da koristi nijednu priključnu mašinu za obrađivanje zemlje. Nekad su baš bila domaćinska kuća, imali su kuću i u Valjevu, ali otkako se Milan opio, sve je krenulo po zlu. Nada i njen sin su često bežali od njega pijanog u komšiluk, a dešavali se da po neku noć prespavaju napolju, jer su se plašili da se vrate kući - pričaju žitelji Gornje Bukovice.

Prema prvim rezultatima istrage Mile je popio pesticid kreozan, a radi se o veoma jakom otrovu namenjen za prskanje voća. U njegovoj sobi, na stočiću pored kreveta, majka je pronašla oproštajno pismo.

- Nisam mogla da ga pročitam jer slabo vidim, a policija ga je zaplenila - kaže Nada.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, Mile je u oproštajnom pismu naveo da ne može da živi sa tim da je ubio oca, misleći da je u tuči presudio Milanu.

2024 © - Vesti online