Sreda 23.09.2015.
11:45
Vestionline

Sale za kraj: Bili smo nemoćni, sudije nas uništile!

Reuters
Bes i nemoć: Aleksandar Đorđević

Suđenje!

"Orlovi" su na nedavno završenom šampionatu Starog kontinenta zauzeli četvrto mesto, a "Sale Nacionale" je napravio zanimljivu uvertiru pred suštinu konferencije...

Razgovor na relaciji Parker - Teodosić

- Detalj sa poslednje utakmice na EP. Jedan Toni Parker se obraća Milošu Teodosiću rečima: "Ti igraš svake godine, zašto te sudije uopšte ne respektuju?". Sve to potvrđuje koliko je teško doći do uspeha, pogotovo van domaćeg terena - otkrio je Đorđević.

- Pripreme za kvalifikacioni turnir za Rio su već počele, to je bio i biće cilj srpske košarkaške reprezentacije, jer smo preskočili poslednje dve Olimpijade. Silno želimo da predstavljamo Srbiju na OI. Svi zajedno krećemo u taj posao, ne samo treneri i igrači, većž svi u Savezu, to nam je dužnost - počeo je Đorđević u "Kući košarke".

Usledila je rečenica suštine...

- Moramo da igramo sa još više snage i elana, da budemo još jači pred protivnicima, koji nisu samo na terenu.

Potom je objasnio na šta konkretno misli.

- Otkako smo promenili grad na EP, a i u samom Berlinu, neke stvari su nam se otvarale i imali smo prepreku više koju na takvim takmičenjima moramo da budemo spremni da je preskočimo. Međutim, to je i te kako uticalo na rezultat i naš mentalni sklop. Mi u budžetu Saveza imamo oko dva miliona, malo manje...  I možemo manje da napravimo na planu odnosa na internacionalnom nivou sa FIBA i sudijskim organizacijama - objasnio je Đorđević i u istom dahu nastavio.

- Vidimo da već godinama sve ostale federacije pozivaju druge sudije na svoje mečeve, pa u Španiji ne sude Španci, ni u Francuskoj Francuzi. Na te stvari ne možemo da reagujemo i ne upiremo prstom, ali su neke koje su se desile očigledne. Savez će poslati izveštaj i video prikaz, i tražiti poštovanje uspeha, košarke i same igre. Igramo na najpošteniji način, na terenu, i ne dozvoljam, odnosno ne bih voleo da nam to oduzmu. Nažalost, čovek se oseća nekad nemoćno.

Naš selektor je istakao da je već na otvaranju šampionata osetio da je Srbija nepoželjna.

- Namerno sam dobio tehničku, jer sam video šta nam se sprema i zašto nas ne vole u utakmicama za medalju. Srbija ima volju, želju i silu, ali šta evropska košarka ima od jedne male Srbije u finansijskom i marketinškom aspektu? Na globalnom planu Srbija na tržištu košarke predstavlja mrvice na sav taj novac koji se okreće, vajld karte se dobijaju za veliki novac. Kao i domaćinstvo kvalifikacionih turnira i takmičinja. Mi možemo da se borimo samo na košarkaškom terenu i to nam jedino preostaje - podvukao je Đorđević.

2024 © - Vesti online