Utorak 22.09.2015.
12:15
S. Ban

Kiša riba i žaba

Reuters/K.A.
Kad ribe padaju sa neba

U Bostonu je tako 1841. godine zabeležena kiša riba, u Dablinu okamenjeni lešnici, u Kaliforniji, ali i u Italiji kiša krvi! Jednom prilikom s neba su padali čak i aligatori. Godinama se širom sveta beleži ova pojava koja zbunjuje naučnike, naročito zbog toga što sve češće padaju žabe.

Naime, samo u Engleskoj, tokom prošlog veka, zabeleženo je više od pet puta ova misteriozna pojava.

Iako većina ljudi misli da se ova pojava dešava tako što jak vetar podigne predmete ili organizme i odnese na drugu lokaciju, gde ih kasnije i izruči. Međutim, jedan broj istraživača tvrdi da ta teorija nije utemeljena na logici. Jer, ona ne objašnjava na koji način vetar selektivno diže samo određena živa bića. Praktično, ako bukvalno padne kiša žaba, vetar je trebalo, pre toga, samo njih, i to određenu vrstu, da podigne i prenese na drugo mesto.

Neobjašnjiva crvena kiša u Indiji

Druga misterija jeste i to kako ta bića, na primer žabe, prežive turbulenciju i na zemlju padaju nepovređene.
Čak i crvene kiše koje su pale u Indiji 2001. godine nisu dale odgovor o kakvoj se pojavi radi. Naime, istraživanja su pokazala da su čestice koje su pale s neba, sastavljene iz DNK koji je nama nepoznat, a koji se razmnožava na temperaturi višoj od 120 stepeni Celzijusovih.


 

2024 © - Vesti online