Utorak 22.09.2015.
17:13
Vestionline

"Gardijan": Šimunić je na klupi uprkos nacističkom pozdravu

Reuters
Za dom spreman: Josip Šimunić

Šimunić je kao igrač učinio mnogo za "kockaste", ali zbog onih 30 sekundi izleta u pevačke vode posle utakmice protiv Islanda na "Maksimiru" njegovo postavljanje u stručni štab reprezentacije u najmanju je ruku za razmišljanje. U najmanju ruku...

Osudila ga je i kaznila FIFA, osudio ga je i svet, a Ante Čačić ga je pozvao u stručni štab. Sve to aminovao je HNS, koji se posle onog incidenta na "Poljudu" svim silama FIFA i svetu trudio obasniti kako nema veze sa svastikom.

- Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera uprkos nacističkom pozdravu - piše ugledni britanski list "Gardijan", i u tekstu dodaje kako je bivši hrvatski reprezentativac propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog uzvika "Za dom".

- To je samo istaknulo problem hrvatskog fudbala koji se bori sa diksriminacijom. UEFA je Hrvatskoj uzela jedan bod posle svastike na utakmici protiv Italije - dodaje "Gardijan" i podseća na Šimunićeve reči posle toga što je napravio.

- Neki ljudi trebalo bi da nauče istoriju. Nisam napravio ništa loše. Podržavam svoju domovinu, ako to nekome smeta, to je njegov problem - rekao je tada Šimunić.

Problem je što svi znaju istoriju. Barem osnove. I svi znaju da je to bio stari hrvatski pozdrav. I svi znaju ko ga je koristio tokom Drugog svetskog rata i u koje svrhe...

2024 © - Vesti online