Utorak 22.09.2015.
10:27
Tanjug

"Želeo sam Pepa za naslednika"

Reuters
Mojes bio drugi izbor, ispostavilo se tragičan za Junajted: Aleks Ferguson

Kako prenosi Dejli Telegraf, Ferguson je želeo da dovede španskog stručnjaka pre Dejvida Mojesa. 

- Večerao sam sa Gvardiolom u Njujorku 2012, ali nisam mogao ništa da mu predložim, jer moj odlazak još nije bio u planu. Divio sam mu se, već tada osvojio je veliki broj trofeja sa Barselonom. Zamolio sam ga da me nazove pre nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali nije to uradio i završio je u Bajernu - rekao je Ferguson. 

On je dodao da su prilikom izbora negovog naslednika u obzir uzeti svi elitni treneri, uključujući i trenutnog menadžera Junajteda Luja van Gala.  

- Kada smo počeli da mi tražimo zamenu, shvatili smo da je nekoliko kandidata nedostupno. Bilo je očigledno da je Žoze Murinjo dao reč Romanu Abramoviču da će se vratiti u Čelsi i da će ga Karlo Anćeloti zameniti u Raelu. Znali smo i da je Jirgen Klop srećan u Dortmundu, dok je Van Gal u međuvremenu preuzeo selekciju Holandije - objasnio je Ferguson.  

Njega je na klupi "đavola" posle 26 godina zamenio Mojes, koji je za menje od godinu dana dobio otkaz zbog loših rezultata. 

- Izabrali smo Mojesa. On je bio dosledan u svom poslu sa Evertonom, proveo je tamo 11 godina i stalno je pokazivao želju za pobedama. Kada je izabran, mediji su bili oduševeljeni jer je došao britanski menadžer. Nažalost, nije sve dobro funkcionisalo za Dejvida - kazao je 73-godišnji Škot. 

Ferguson je na klupi Junajteda sedeo od 1986. do 2013. godine i za to vreme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 titula Premijer lige, dva trofeja u Ligi šampiona, jedan Superkup Evrope, pet u FA kupu i četiri u Liga kupu.

2024 © - Vesti online