Nedelja 20.09.2015.
20:58
Vestionline

Gasol se igrao sa Litvancima, Španija prvak Evrope!

Reuters
Najbolji: Selekcija Španije

"Crvena furija" je već posle pet minuta imala dvocifrenu prednost i tako napravili dobar temelj za najviše postolje. Litvanci su na poluvremenu spustili na osam poena zaostatka, ali su Gasol i družina do kraja uglavnom vodili sa 10-15 poena razlike i lako su priveli meč kraju.

To je treća zlatna medalja za Španiju na poslednja četiri evropska šampionata, a imaju još šest srebrnih medalja i tri bronzane.

ŠPANIJA: Gasol 25 (12 skokova), Fernandez 11, Rodrigez 4, Ernangomez, Ribas 5, Rejes 8, Klaver 7, San Emeterio, Ljulj 12, Agilar, Mirotić 8, Vives.

LITVANIJA: Kalnijetis 13, Gailijus 1, Mačijulis 8, Seibutis 13, Sabonis, Kavalijaskus 4, Jankunas 3, Javtokas,  Valančijunas 10, Kuzminskas 8, Milaknis 3, Lekavičijus.

Sa druge strane, Litvanija je srebrna na drugom uzastopnom šampionatu, a kao nezavisna zemlja do sada je uzela 13 medalja (tri zlatne).

Iako su došli bez Rikija Rubija, Hosea Kalderona, Huana Karlosa Navara, Aleksa Abrinesa i Marka Gasola, Španija je uspela da osvoji zlato. Malo je nedostajalo da ispadnu u grupi, doživeli su poraze od Srbije i Italije, uz tesan trijumf nad Nemačkom, ali su onda izbacili Poljsku, Grčku, Francusku i sada Litvaniju, pa su sasvim zasluženo osvojili zlato.

2024 © - Vesti online