Ponedeljak 21.09.2015.
03:30
Vestionline

Kada je vreme da se brijač baci?

pixabay.com
Čim počne da zastaje bacite ga i zamenite novim

Svaki put kada se nerviramo zbog uraslih dlaka ili posekotine posle brijanja, zapitamo se da li je vreme da bacimo stari brijač koji nas je dobro služio. Brijač bi trebalo menjati posle svakih 5-10 tuširanja (zavisno od toga koliko se često brijete), što ispada otprilike jednom nedeljno. Kada se sve sabere, to je popriličan trošak.

Naravno, dužina trajanja brijača razlikuje se od osobe do osobe. Svi oni koji se briju svaki dan ili imaju jače i gušće dlake primetiće da će se njihovi žileti mnogo brže potrošiti od onih koji se mogu brijati svaki drugi dan. Kako biste izbegli posekotine prilikom brijanja, uvek prethodno nanesite gel ili penu za brijanje da bi se smanjilo trenje. Inače, preporuka dermatologa je da se koristi brijač sa više oštrica.

Zato, čim primetite da brijanje ne ide glatko ili da se na žiletu pojavljuju znaci rđanja, bez razmišljanja ga bacite. Ukoliko osetite da morate jače da pritisnete prilikom brijanja, to je takođe znak da je vreme da zamenite brijač.

I jedan savet za kraj: kako bi brijač duže trajao držite ga dalje od tuša ili kade. Uvek ga dobro isperite posle korišćenja i ostavite da se posuši. Obavite brijanje pred kraj tuširanja jer će topla voda omekšati kožu i bolje je pripremiti za žilet. Nakon depilacije obavezno namažite kožu uljem, laganom kremom ili losionom za telo.

2024 © - Vesti online