Petak 09.10.2009.
22:18
BBC

Miteran priznao da voli dečake

Francuski ministar, koji je inače nećak bivšeg francuskog predsednika i otvoreni homoseksualac, negirao je da je u pojedinim delovima svoje knjige opisivao kako je imao seksualne odnose sa maloletnim dečacima.


Knjiga je objavljena pre četiri godine i Miteran je u njoj, izmedju ostalog, pisao kako je na Tajlandu plaćao za seks sa dečacima.


Knjiga je u vreme objavljivanja, osim u literarnim krugovima prošla skoro nezapaženo.


Opozicioni političari u Francuskoj su međutim, dograbili knjigu Frederika Miterana nakon što je ministar kulture pokrenuo emocijama nabijenu kampanju odbrane režisera Romana Polanskog nedavno uhapšenog u Švajcarskoj po poternici SAD gde mu preti izricanje kazne zbog seksualnog odnosa sa trinaestogodišnjom devojčicom.


Odbranu Polanskog pratio je i napad na Ameriku koja je, po rečima ministra Miterana, pokazala svoje zastrašujuće lice jer proganja slavnog režisera zbog krivičnog dela koje je počinio još 1977. godine.


Miteran je gostujući na televiziji odbacio zahteve da podnese ostavku rekavši da njegova knjiga nije ni pravdanje seksualnog turizma, ni opravdanje za pedofiliju.
Uostalom, objasnio je ministar kulture, termin "dečaci" dosta je široko upotrebljen.


"Homoseksualnost i pedofilija se, osem ako ne živimo u kamenom dobu, ne smeju brkati", kaže Miteran dodajući da je plaćao za seks ali samo muškarcima njegovih godina.
 

2024 © - Vesti online