Petak 18.09.2015.
18:52
Informer

Šaban Šaulić: Šta će Karleuša u žiriju, ko zna njene pesme?!

Z. K. Munja
Razbesnela ga Jelena Karleuša: Šaban Šaulić

Naime, sve je počelo kad je jedna takmičarka izvela Bekutinu pesmu “Zlatiborske zore”, a JK je to iskritikovala.

– Pevačice koje pevaju narodnjake, ili ove pesme za starije, ne mogu nikako postati zvezde. One mogu samo pevati po svadbama i šatorima, iliti na koncertima za mladu i mladoženju. Ako već imaš narodnjački stil, onda izberi pesme Slavice Ćukteraš, Rade Manojlović, Tanje Savić - posavetovala je Jeca.

Šaban je za Informer.rs prokomentarisao da takmičari s razlogom biraju pesme od njega i Ane Bekute i da nije siguran da Karleuša ima tezge.

- Koje druge pesme treba pevači da pevaju, kao njene, one koje se nigde ne pevaju? Od Slavice Ćukteraš i Tanje Savić? Pa ni njih nema nigde! Činjenica je da Zvezde Granda pevaju naše pesme i to ne poslednjih godinu dana, nego 12 godina i imaju uspeha. Ne znam ko peva njene pesme i od te Slavice Ćukteraš. Tanja Savić je imala perpektivu, bar je pogađala prave pesme, hitove. Njena šteta što sirota nije nastavila da se normalno pojavljuje i češće. Činejnica je da niko ne zna šta peva Jelena- kaže Šaulić i dodaje:

- Ja ne znam da li Jelenu neko uopšte angažuje za te nastupe. Ja uglavnom pevam preko u diskotekama i na pristojnim svadbama na kojoj vredi biti i bude po deset kvalitetnih pevača. Sinoć sam na primer bio u jednom hotelu gde su pevali Darko Lazić, Milica Pavlović, Ceca Ražnatović, Saša Matić, Ana Bekuta... Dakle, oni koji vrede su i angažovani. Nje nigde nema! 

Pevač smatra da je direktor Grand produkcije pogrešio kada je "rezervisao"  stolicu za Jelenu.

- Mislim da je Saša tražio pandal Zorici koja voli da se eksponira. Međutim, Zorica Brunclik je nešto sasvim drugo, ona je pevačina! Ona ima trag i ostavlja pečat u narodnoj muzici. Šteta je što nisu našli neko kompromisno rešenje da ipak ostane Zorica jer ona je neko ko zna da peva, a pevači u Grandu bitišu našu narodnu muziku. Oni koji su pobedili u takmičenju, a preferijaju drugu vrstu muzike i zaobilaze narodnu, njih ni nema nigde- zaključuje on.

2024 © - Vesti online