Petak 18.09.2015.
18:08
Tanjug

Etničko čišćenje: "U Južnoj Mitrovici ne živi nijedan jedini Srbin"

Tanjug
Odgovorio na prozivke kolege iz Južne Mitrovice: Goran Rakić

Bahtiri je ranije izjavio da “Srbija nije prestala sa etničkim čišćenjem severnog dela Mitrovice” i da "Vlada Srbije izdvaja velike fondove za otkup albanske imovine u severnoj Mitrovici".

Reagujući na tu izjavu Rakić je mitrovičkom Radiju Kontakt plus rekao da je etničko čišćenje učinjeno u južnom a ne u severnom delu Mitrovice u kojem danas ne živi, slovom i brojkom, nijedan Srbin.

- U severnoj Mitrovici očuvani su svi nadgrobni spomenici na albanskom groblju dok je na pravoslavnom groblju u južnom delu grada porušeno preko 70 odsto nadgrobnih spomenika, što jasno govori o tome kako se ko ponaša - rekao je Rakić.

On je pozvao Bahtirija da zapaljivim izjavama, koje nemaju dodirnih tačaka sa istinom, ne destabilizuje situaciju u Kosovskoj Mitrovici, već da zajednički rade na rešavanju postojećih problema kako bi poboljšali ekonomsku situaciju u gradu na Ibru.

- Loša ekonomska situacija razlog je zbog kojeg neki Albanci prodaju imovinu i pokušavaju da odu sa Kosova a ne etničko čišćenje i za to nije odgovorna Vlada Srbije, već predstavnici kosovskih Albanaca koji nisu uspeli da im obezbede pre svega posao - ocenio je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice podsetio je da pored Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice žive Albanci, Goranci, Crnogorci, Romi.

2024 © - Vesti online