Petak 18.09.2015.
10:12
Tanjug

Mađarski gradonačelnik fašista snimio "film": Migranti, ne prljajte naše mesto

Tanjug
Neka idu drugim putem, ali Mađarska da ostane netaknuta, poručuje Trockaj

Torockaj, lider Pokreta mladih 64 županije, koji se smatra za jednog od idejnih tvoraca podizanja ograde na granici Mađarske i Srbije, poslao je jasnu poruku u video spotu snimnjenom poput akcionog filma i postavljenom na Jutjubu, da "ilegalnim migrantima neće biti dozvoljeno da prljaju njegovo netaknuto mesto".

- Mađarska je loš izbor. Ašotalom je najgori. Ukoliko izbeglice zaista žele da stignu u Nemačku mogu putovati kroz Hrvatsku i Sloveniju, sa mapom na Guglu koja im pomaže u pokazivanju puta - naveo je lider Pokreta mladih 64 županije.

U video spotu je zatim prikazana akciona, filmska scena uz muzičke efekte dok Torockaj prikazuje motocikliste, helikoptere, pa čak i vojnike na konju kako patroliraju predelom na jugu Mađarske i kontrolišu da li ima ilegalnih ulazaka izbeglica na teritoriju njegove zemlje.

Torockaj je dodao da u njegovom mestu do četiri hiljade stanovnika "ne samo da je vojska na sceni, već naoružani čuvari polja i civilni stražari". On je podsetio da je od 15. septembra, u Mađarskoj, ilegalni prelaz granice "zločin".

- Od sada, granice Mađarske su zaštićene ogradom koja se stalno gradi, sa na hiljade policajaca i mađarske vojske. Oni uhvaćeni u ilegalnog prelasku mogli da se nađu u zatvoru - upozorio je Torockaj.

2024 © - Vesti online