Petak 18.09.2015.
09:41
Tanjug

Eltonu Džonu drago što je naseo na rusku šalu

Reuters
Elton Džon sada "srećan", a dok je razgovarao sa Putinom bio uzbuđen

Predstavivši se kao ruski predsednik Vladimir Putin i njegov predstavnik za štampu, Vladimir Krasnov i Aleksej Stoljarov su pozvali telefonom slavnog pevača pošto su čuli da želi da se sretne sa ruskim liderom kako bi s njim razgovarao o pravima LGBT osoba.

Kako prenosi Rojters, 68-godišnji muzičar je pre par dana na Instagram postavio jednu Putinovu fotografiju sa porukom u kojoj se zahvaljuje ruskom predsedniku na razgovoru. Ubrzo posle toga oglasio se i Kremlj demantujući da je Putin pozvao Džona.

- Šale su zabavne, za razliku od homofobije koja to nikada nije - prokomentarisao je Elton Džon.

- Volim Rusiju i moj poziv da razgovaram sa predsednikom Putinom o pravima LGBT populacije i dalje stoji - rekao je pevač, dodavši da će "uvek braniti ponižene i diskriminisane".

- Ukoliko je ovaj nesrećni incident pomogao da se skrene pažnja javnosti na ovo vitalno pitanje, mogu biti srećan što sam bio žrtva šale - naveo je Džon u svojoj poruci na Instagramu.

Tokom 11-minutnog telefonskog razgovora sa ruskim šaljivdžijama, Džon je govorio o svojoj spremnosti da otputuje u Moskvu.

- Kažite mu da sam izuzetno počastvovan što me je pozvao. Velika je privilegija razgovarati sa jednom od najuticajnijih osoba na svetu. To je neverovatno - rekao je Džon čoveku za kog je verovao da je Putinov prevodilac.

Poziv, čiji je sadržaj objavljen posredstvom Rojtersa, okončan je Džonovim rečima: "Recite mu da mi je ulepšao dan. Ovo je predivan trenutak u mom životu".

2024 © - Vesti online