Petak 18.09.2015.
01:30
Vestionline

Kviz-knjige za decu na mobilnim aplikacijama

vestionline
Sa predstavljanja aplikacija: Ivan Košutić i Maja Enis

Aplikacije dečijih knjiga "Bezbedno do škole", "Živi zdravo, čuvaj svoje telo" i "Putovanje Srbijom sa Maksom" namenjene su deci od 7 do 13 godina i urađene na srpskom i engleskom jeziku, a namenjene su srpskom i svetskom tržištu.

Predstavljajući aplikacije, direktorka Enco Book-a Maja Enis rekla je na konferenciji za novinare da ta digitalna izdanja predstavljaju sadržaj "između udžbenika i video igrice" i da će omogućiti deci učenje kroz igru.

Ona je navela da je svaka od ovih interaktivnih kviz-knjiga koncipirana po sistemu jednog pitanja i tri odgovora i da deca izborom tačnih odnosno netačnih odgovora saznaju važne i zanimljive podatke.

Direktor New Look Entertainment- a Ivan Košutić izjavio je da su pored klasičnih knjiga koje ta firma izdaje preko portala digitalneknjige.com ovo prve interaktivne knjige koje se mogu preuzeti sa App Store i Google Play Store i to samo "jednim klikom".

Košutić je kazao da aplikacije spadaju među retke digitalizovane dečije knjige u Srbiji, posebno naglasivši važnost aktivnog uključivanja dece u sticanje znanja o svetu oko sebe.

Lekarka klinike Belmedic Ivana Petrović, koja je učestvovala u izradi aplikacije "Živi zdravo, čuvaj svoje telo", rekla je na konferenciji da su knjige odličan iskorak jer deca mnogo lakše od odraslih usvajaju informacije i stiču zdrave navike.

Projekat digitalizacije omogućila je Evropska banka za obnovu i razvoj, a u izradi su učestvovali stručnjaci iz oblasti saobraćaja, pedagozi, istoričari, lekari.

2024 © - Vesti online