Četvrtak 17.09.2015.
15:11
blic.rs

Sačekuša u Kruševcu: Jotkin saradnik ubijen u teretani hotela

Tanjug
Ispaljeno je nekoliko hitaca u, kako mediji navode, Gorana Petrovića Petija, koji je "poznat kao vođa jednog od kriminalnih klanova" (Foto: Ilustracija)

Napadač je pobegao, a teško povređeni Petrović je prevezen u kruševačku bolnicu, gde je brzo po prijemu preminuo.

- Osoblje hotel je odmah pozvalo Hitnu pomoć koja je stigla veoma brzo. Pokušali su reanimaciju ali su povrede bile takve prirode da Petroviću nije bilo spasa - kaže izvor "Blica".

Pored Petrovića u momentu ubistva u teretani se nalazio još samo njegov trener koji nije povređen u pucnjavi. Ubica je, kako saznajemo, na glavi imao fantomku.

Uviđaj na mestu zločina još traje.

Podsetimo, Petrović je 2004. godine osuđen na 11 godina robije, kada je i Jotić osuđen na 12 godina zatvora zbog reketiranja Kruševljana.

Veće sudije Maje Kovačević utvrdilo je da su Jotić i Petrović organizovali kriminalnu grupu i uz pretnje i batine iznuđivali velike sume od Kruševljana.

Jotkina grupa je, prema rečima sudije Kovačević, govorila oštećenima da su im 'pare potrebne za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone'. Ova grupa je pored toga dilovala drogu, držala kladionice...

Goran Petrović – Peta je, kao član "Jotkinog klana" uhapšen 2003. godine u akciji "Sablja". Godinu dana kasnije je osuđen na 11 godina zatvora iz kojeg je pušten pre dve godine.

2024 © - Vesti online