Četvrtak 17.09.2015.
14:56
Vestionline

I Hrvati imaju policajca mekog srca

Reuters
Ivan Vidosavljević čuva bebu dok mama ide kod lekara

Policajac sa bebom u naručju je Ivan Vidosavljević iz Cerića kod Vinkovaca, a sa detetom je završio pošto je majka, 20-godišnja trudnica, odvezena na pregled u vukovarsku bolnicu. Po dolasku u Tovarnik ona se lekarima požalila da se loše oseća, a u vukovarskoj bolnici je ustanovljeno da nema komplikacija u trudnoći i da je reč o malaksalosti zbog napornog i dugotrajnog puta.

Kako su objavili hrvatski mediji, mlada žena je s bratom i jednogodišnjim sinom na putu iz Sirije već mesec dana. Prvo su stigli u Jordan, potom u Tursku, odakle je malom barkom njih 30 prebačeno u Grčku. U razgovoru s medicinskim osobljem u vukovarskoj bolnici rekla je da je na barci mislila da nikada više neće videti kopno.

Policajac koji je pričuvao dete iznemogloj trudnici poneo se veoma dobro i svaka mu čast, ali ako tako nastavi mogao bi da se nađe u problemu. Naime, dok njegov ministar obećava dobar tretman prema izbeglicama, a premijer Zoran Milanović poziva na hrišćanski duh u ovim situacijama, predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije zadovoljna opuštenom i prijateljskom atmosferom na granici i zahteva "čvršću kontrolu". I sad mladi Vidosavljević na koga da se ugleda, na srpskog ili mađarskog kolegu?

2024 © - Vesti online