Sreda 16.09.2015.
10:28
Politika

Zašto su građani Štrpca kolektivno prešli u SNS?

youtube.com/Slobodno Srpski
Sve zbog dobrog rada Vlade i premijera: Bratislav Nikolić

Predsednik ove opštine Bratislav Braca Nikolić, na čiji predlog je toliko žitelja ovog mesta odlučilo da pređe u naprednjake kaže da to, ipak, nije nikakvo iznenađenje. Kako je istakao, 3000 građana tog mesta učlanilo se u SNS zbog ozbiljne politike predsednika vlade i ozbiljnog rada na terenu Marka Đurića.

- Odlučili smo da posle višemesečne analize pređemo u redove SNS. Mislimo da ćemo sve naše ekonomske projekte koji treba da budu realizovani do kraja 2017. lakše realizovati uz pomoć države Srbije - rekao je Bratislav Nikolić za "Politiku".

On je objasnio da su ti građani pre godinu dana napustili Srpsku liberalnu stranku Slobodana Petrovića i da nisu bili ni u jednoj partiji.

- Želeli smo da pređemo u SNS zato što se Vučić bavi konkrentnim problemima građana, imao je teške briselske pregovore i obezbedio je formiranje Zajednice srpskih opština. Marko Đurć kao direktor Kancelarije za KiM objedinio je sve Srbe u jednu listu i omogućio da Srbi budu jedna snažna i kompaktna politička celina - rekao je Nikolić.

Komentarišući da je na Kosovu došlo do nesuglasica između političkih predstavnika Srba na listi Srpska Nikolić kaže da su to ostaci srpskih podela i da im ne bi pridavao mnogo pažnje. On kaže i da će se problemi rešavati dijalogom uz pomoć Beograda.

U Domu kulture "Sveti Sava" u Štrpcu u utorak je održana javna tribina Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj se 3.000 građana te opštine kolektivno učlanilo u SNS.

Član Predsedništva te stranke Marko Đurić tom prilikom je rekao da 3.000 "snažnih, sposobnih, hrabrih, odlučnih, borbenih, pravih ljudi, pristupa našoj porodici" i dodao da je kucnuo čas da se na KiM sve što "srpski diše i govori" stavi pod jedan barjak, a to je, kako je rekao, politički barjak SNS.

2024 © - Vesti online