Sreda 16.09.2015.
12:30
S. Ban

Saturn donosi nova iskušenja

1ms.net
 

Ovog puta, izlazeći iz retrogradnog hoda, ulazak u novi znak je konačan. Škorpije mogu da odahnu, ali samo ukoliko su prethodne dve i po godine iskoristile da kroz muku savladaju nove životne veštine. Ukoliko su period patnje i životnih udaraca provele u samosažaljenju, njegov ulazak u Strelca neće doneti očekivano olakšanje. Naime, iako ulazak u novi znak najavljuje kraj jedne životne faze, donosi i trajni gubitak samopoštovanja i vere u sebe.

S druge strane, Strelčevi će narednih godinu dana osetiti najjači uticaj Saturna i to na poslovnom i zdravstvenom planu. Promene koje se bliže doneće potpunu promenu statusa, naročito u okviru karijere, a moguć je ulazak i u bračnu zajednicu koja donosi neprijatna ograničenja.

Planeta sudbine

Saturn prosečno u jednom znaku provede oko dve i po godine. Njegov hod je spor i zbog toga se u astrološkom tumačenju smatra da je i njegovo dejstvo - dugoročno. Kako je ovo planeta sudbine, veruje se da svi događaji koji su pod njegovom vladavinom, donose krupne promene koje su neizbežne, čije će posledice pratiti osobu do kraja života.

Saturn tranzitom kroz Strelca fokusira pažnju na visoka učenja, moral i napredak. Drugim rečima, ulazimo u novu fazu u kojoj će se sve ono opšteprihvaćeno, a nemoralno - raspasti! Bićemo svedoci brojnih drama, kako na lokalnom nivou i opštem, tako i na globalnom. Kako Strelac predstavlja univerzitete, odnosno, viša znanja, ali i crkvu kao organizaciju, prisustvo Saturna donosi iskušenja, ali i potrebu za reorganizacijom.
 
Na duhovnom planu ovaj tranzit će uticati na to da se masovno okrenemo starim učenjima, moralnim vrednostima i skromnom životnom stilu, jer je to jedini način da se ublaže blokade i udarci sudbine kakve samo Saturn može da izrežira.
 
Osim Strelčeva, najjače dejstvo ovakvog saturnovog tranzita osetiće Blizanci, Ribe i Device.
2024 © - Vesti online