Utorak 15.09.2015.
20:59
sputniknews.com

Rešenje izbegličke krize — zaustavite SAD i NATO

Tanjug
Ograde neće sprečiti milione izbeglica

Poslednji talas izbeglica dolazi prvenstveno iz zemalja razorenih ratom u poslednje dve decenije, uključujući bivšu Jugoslaviju, Avganistan, Irak, Siriju, Etiopiju i Somaliju.

- To govori da su ilegalne vojne intervencije koje su izvršile SAD ili njeni saveznici održane u gotovo svim gore navedenim državama. Ovo sugeriše da su ovi ratovi ključni razlog ovih masovnih migracija. Ti ratovi su proizveli smrt, siromaštvo, anarhiju, raspad društava, verski motivisane masakre i egzoduse -istakao je nemački medij.

Priliv izbeglica šokirao je zvaničnike mnogih evropskih zemalja zbog čega sprovode brze reakcije kao što je uvođenje granične kontrole ili građenje ograda. Prema nemačkim medijima, ove mere neće pomoći.

- Možemo da pokušamo da izgradimo zidove kako bi odbranili naše bogatstvo. Ali na duge staze ovi zidovi neće sprečiti milione ljudi da ilegalno uđu u naše zemlje - navodi se u publikaciji.

Rešenje leži u suočavanju sa uzrokom problema.

- Oni, koji žele da zaustave masovne migracije, treba da spreče nesmotrene i nepromišljene strane vojne intervencije - pišu nemački mediji.

- Oni takođe moraju promeniti vojne saveze poput NATO-a i od njih napraviti čisto odbrambene blokove +dodao je "Dojče virtšafts nahriten“.   

2023 © - Vesti online