Sreda 16.09.2015.
12:00
B. R. -Vesti - Foto: Vesti

Hvala što nas niste zaboravili!

Vesti
Uporni humanista: Đorđe Čordašević

Sa "Vestima" je od prvog dana, više od dve decenije šalje pomoć u novcu i paketima na brojne adrese sunarodnika u otadžbini. I pojedinaca i kolektivnih centara.

Koliko je teško napustiti sve što je godinama sticano kako bi sačuvao goli život, humanista Đorđe nikada ne zaboravlja. Ovih dana uputio je Vestern unionom prilog od oko 100 evra bolesnom i nepokretnom Beograđaninu Miroslavu Lazareviću za nabavku neophodnih lekova.

I poslao poruku Humanitarnom mostu: "Znajte da sam živ, i da se i dalje trudim da pomognem u granicama svojih mogućnosti, za razliku od srpskih trulih bogataša kojima humanost nije ni na prvom ni na poslednjem mestu... Vaš Đorđe..."

Drugi prilog od 500 kanadskih dolara donela je u beogradsko dopisništvo "Vesti" naša čitateljka Branislava Katić, a darodavac je već drugi put mlada M. K. iz Toronta koja je sa roditeljima devedesetih godina napustila rodni Kruševac i bolje mesto za život našla daleko od Srbije. Ipak, ni ona, a ni njeni roditelji nisu zaboravila otadžbinu, pa je i ovoga puta pomoć 30-godišnje ekonomiste otišla na adresu Miroslava i Stojanke Dišović iz sela Krčmari na Rogozni kod Novog Pazara, sina i majke kojima je ovog leta izgorela kuća do temelja.

"Vesti" se zahvaljuju ovim porodicama iz Kanade koje nas nisu zaboravile.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online