Utorak 15.09.2015.
17:58
b92.net

Veseli: Osećam se kao Srbin

FIBA
I ponaša se kao Srbin: Jan Veseli

Utakmica između Srbije i Češke na Evrobasketu igra se u sredu od 18.30 u Lilu. Veseli je u centru pažnje, kao bivši igrač Partizana, a sada centar Fenerbahčea, ima mnogo prijatelja među srpskim reprezentativcima, pa su, zbog njegove veze sa Srbijom, neizbežna pitanja o tome kako se oseća pred naredni meč.

- Većim delom se osećam kao Srbin, to je zbog toga što sam tamo odrastao od svoje 16. godine. Svake godine posećujem Srbiju. I dalje sam povezan sa tom zemljom. Tečno govorim srpski, moja devojka je Srpkinja, navijam za srpske timove i sportiste. Jednostavno, to je u mom srcu. Otkad sam počeo da igram u Srbiji, želim i žudim da igram protiv reprezentacije te zemlje i sada se san ostvario. Ne mogu da dočekam taj meč - rekao je Veseli, a prenosi b92.net.

Veseli je istakao da u reprepezentaciji Srbije ima dosta prijatelja.  

- Prijatelj sam sa Bjelicom, Bogdanovićem, Nedovićem, Milosavljevićem. Sa Raduljicom sam razgovarao kada sam igrao u NBA. Znam sve ljude iz njihovog tima. 

Čeh je otkrio od kog igrača iz ekipe Aleksandra Đorđevića preti najveća opasnost.  

- Najopasniji srpski igrač definitivno je Bjelica. On je njihovo najjače oružje. Imaćemo mnogo posla oko njega. Verujem da će on igrati dobro u NBA, jer je kreativan igrač, ume i da šutira i da ide na ulaz - rekao je Veseli.

2024 © - Vesti online