Sreda 16.09.2015.
05:00
D. N. Petrović - Vesti

Bajonetom iskasapio brata

Tanjug
Ubio brata bajonetom (Foto: Ilustracija)

Prema priči meštana, Aleksandar i Milija sreli su se u podnožju Rogozne, u zaseoku Belanska, gde je Aleksandar od Milije tražio da ga svojim kolima vozi do kuće u Otesu, ali ga je Milija odbio zbog drugih obaveza koje je imao.

Aleksandar se, međutim, nekako prebacio do sela gde je, sakriven iza kuće, do 18 sati čekao svog rođaka. Čim je Milija izašao iz kola i krenuo prema kućnom pragu, Aleksandar je na njega nasrnuo bajonetom, nekoliko puta ga ubo u stomak, grudi i vrat, a kad su iz kuće istrčali Milijin otac Gojo i majka Branka, Aleksandar je pobegao.

Milija čekao poziv iz Moskve

Ubijeni Milija ima starijeg brata i dve mlađe sestre. Da bi pomogao roditeljima i sestrama, često je po nekoliko meseci radio u Rusiji. Upravo ovih dana čekao je poziv iz Moskve za novi angažman u ovoj zemlji.

Teško ranjenog i iskasapljenog Miliju otac je ubacio u kola i krenuo prema Novom Pazaru, iz novopazarske bolnice su im istovremeno u susret krenula kola Hitne pomoći, ali kad su se susreli negde na pola puta, lekari su samo mogli da konstatuju da je Milija mrtav.

Za ubicu se čulo još pre dve godine kada je, kao vojnik po ugovoru, u svom selu pucao iz puške, preteći da će da ubije stričeve, baku i roditelje. Tada je izbačen iz vojske, oduzeto mu je oružje, a vođen je i na psihijatrijske preglede. Za pucnjavu je osuđen, ali nije išao u zatvor, već je odslužio kaznu u kućnom pritvoru noseći "nanogicu". Poslednjih meseci bio je na uslovnoj slobodi, a čim se oslobodio "nanogice" počeo je da po selu vitla bajonetom, da preti ljudima i nasrće na svoje rođake.

- Nosio je i neke spiskove za likvidaciju tvrdeći da će bajonetom likvidirati svakoga ko mu se ne sviđa. Neki ga nisu ozbiljno shvatali, a neki su išli u policiju i tražili zaštitu. Na žalost, nisu je dobili i desilo se ovo što se desilo. Sad više nije ni važno da li je bahat ili lud. Svi smo čekali kada će napraviti neko zlo... Da je država radila svoje i da je na vreme nešto preduzeto, tragedija je mogla da se spreči - kazao je jedan od Aleksandrovih rođaka.

2024 © - Vesti online