Sreda 16.09.2015.
04:45
M. T. - Vesti

Opštini kazna za prevoz đaka

Reuters
Đaci u protestu (Foto: Ilustracija)

- Nedostaje oko milion dinara godišnje kako bi za 31 učenika od petog do osmog razreda bio obezbeđen prevoz. Već 14 dana đaci ne dolaze na nastavu, a sa roditeljima su organizovali protestnu šetnju auto-putem između ova dva sela. Pešače po pet kilometara s transparentima da žele u školu i traže pomoć - rekao je Marko Ristić, direktor OŠ "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi.

Đaci su se okupili i ispred Direkcije za javni prevoz u Nišu. Roditelji su razgovarali sa rukovodstvima Niša i Aleksinca, ali i sa Školskom upravom Nišavskog okruga, ali kažu da nadležni prebacuju odgovornost na druge ili pokušavaju samo delimično da reše problem.
U niškom rukovodstvu nude polovinu potrebnog novca. Za to vreme u aleksinačkoj opštini tvrde da su prethodnih godina redovno plaćali prevoz učenika u niške opštine, ali da su zbog toga platili veliku novčanu kaznu. U obrazloženju rešenja o kazni, napisano je da po nema zakonskog osnova za izdvajanje sredstava iz opštinskog budžeta u ove svrhe i da će sledeća kazna biti još rigoroznija.

Tako Đaci još ne pohađaju nastavu, a navodno su iz Školske uprave Nišavskog okruga zatražili hitno tumačenje zakona i reagovanje Ministarstva prosvete i drugih nadležnih.

2024 © - Vesti online