Utorak 15.09.2015.
15:34
b92.net

Đoković: Oni viču Rodžer, ja čujem Novak

Reuters
Ne sluša publiku: Novak Đoković

Najbolji sportista planete je u finalu US Opena savladao, ne samo po mnogima najboljeg igraca svih vremena, Rodžera Federera, već i pravu vojsku od 23.000 navijača.

"US today" posle epske pobede Srbina konstatuje da je vreme da se otvori diskusija o tome ko je "Broj jedan" svih vremena.

"Njujork tajms" takođe traga za "tajnim oružjem" Đokovića i zaključuje da je u pitanju njegov um. 

- Rasprodat Artur Eš stadion zdušno je navijao protiv Đokovića, čak ga je ometao i prilikom servisa, sve s ciljem da se pogura Federer preko ciljne crte - konstatuje "Njujork tajms" i prenosi reči Djokovića koji je u intervjuu otkrio da je sve vreme u stvari "igrao igricu protiv samog sebe". 

- Kad god bi oni vikali "Rodžer", ja bih to u svojoj glavi preveo kao "Novak" - rekao je Đoković. 

Američki list ocenjuje da je Novak protiv sebe imao jednu od najneprijateljskije raspoloženih publika u novijoj istoriji Grend slem finala.

Reuters
Neprikosnoveni Srbin slavi titulu na US Openu

- Kapa dole pred Đokovićem koji je uspeo da se nosi sa svim tim, jer iskreno, nervi teško to mogu da podnesu - priznao je jedan od trenera Federera Zeverin Luti. 

"Njujork tajms" dalje navodi da je Srbin verovatno kroz čitavu svoju karijeru i teške uslove koje je imao morao da razvije pravi odbrambeni arsenal. 

- Đoković mora da je razvio taj mehanizam kroz godine stalnih izazova. Od detinjstva koje je proveo u Srbiji koja je bila u ratnom okruženju, do ekonomskih nedaća i ranog odvajanja od roditelja, kada je sam morao da traži mesto pod suncem - ističe autor u tekstu i onda postavlja pitanje. 

- Pogledajte ko je ponovo osvojio tri od četiri GS titule ove sezone, izgubivši samo u finalu Rolan Garosa. Pogledajte ko je sakupio rekordni broj od 16.000 poena u kompjuterskom renkingu, najveći broj otkako se vrši ovakav način izračunavanja. Pogledajte ko je već obezbedio čelnu poziciju na listi na kraju sezone. 

- Uspeo sam da naučim kako da koristim sve ono sto sam već iskusio. Mislim da je moj karakter važan, ali isto tako i sve ono što sam proživeo. što mi je dalo snagu da se nosim sa okruženjem kakvo je bilo one noći u Njujorku - rekao je Đoković.

2024 © - Vesti online