Utorak 15.09.2015.
14:38
Tanjug

Islamski aktivista budući gradonačelnik Osla?!

wikipedia/Jonipoon
Prvi čovek Osla bi mogao da bude islamski aktivista za zaštitu životne sredine iz Pakistana

Ta stranka je, naime, poručila da će u predstojećim pregovorima sa drugim partijama, insistirati da njihov kandidat bude postavljen na mesto gradonačelnika, prenosi AFP.

- On bi bio odličan gradonačelnik Osla i najreprezentativniji kojeg su njegovi građani ikada imali - rekao je predstavnik stranke MDG Rasmus Hanšon u izjavi za lokalnu radio stanicu.

Pripadnici desničarskih stranaka, koje su na vlasti u Oslu u poslednjih 18 godina, kao i levičarskih partija saopštili su da su spremni da pregovaraju sa MDG kako bi imali većinu u gradskom veću.

Zelena partija (MDG) sebe predstavlja kao nezavisnu od desnice, koja je osvojila 28 mesta, kao i od levice, kojoj je pripalo 26 mesta iako je na izbore tradicionalno izlazila sa pripadnicima krajnje levice.

Šoaib Sultan (41) je bivši sekretar Islamskog saveta, krovne organizacije koja predstavlja muslimane u Norveškoj, a radio je i za Centar za borbu protiv rasizma.

U Norvešku je došao iz Pakistana kada je imao samo godinu dana.

Izbore na lokalnom nivou izgubile su partije vladajuće većine poput Konzervativne stranke premijerke Erne Solberg, populističke Napredne partije, kao i njihovih saveznika desnog centra.

2024 © - Vesti online