Ponedeljak 10.05.2010.
21:12
Vestionline

Kolubari domaći kup

Samo četiri dana nakon što su Lazarevčani deklasirali Zvezdu u prvenstvu (38:27) i tako stigli nadomak titule državnog prvaka, ekipa Vladimira Dragićevića, još jednom je, u veoma uzbudljivom i neizvesnom finalu ponovo savladala "crveno-bele". Ovo je bilo treće uzastopno finale kupa za Kolubaru i druga titula, dok Zvezda sa druge strane nije osvojila ovaj trofej još od 2004. godine.

Zvezda je odigrala bolje prvo poluvreme, konstantno je imala vođstvo od 2-3 gola razlike a na poluvremene je otišla sa +2 (16:14). Ipak, u drugom poluvremenu, Kolubara, prvenstveno zahvaljujući večeras veličanstvenom golmanu Dokiću, i MVP finala, Davidu Rašiću, stiže do pobede u poslednjim sekundama meča. Junak meča, Rašić, savladao je golmana Ljubišića 13 sekundi pre kraja meča za vođstvo 30:29. Poslednji napad Zvezda je izvela preko Milana ćorovića, ali je Dokić odbranio njegov udarac i doneo veliku radost igračima Kolubare.

Kolubara sada ima šansu da ostvari najbolji rezultat u istoriji, pošto je pored pehara u kupu, blizu osvajanja i titule šampiona Srbije. Oni četiri kola pre kraja imaju četiri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.

Najefikasniji u Kolubari bio je Rašić sa devet golova, Obrad Radulović i Primak dali su po pet, a Dušan Nenadić jedan manje. U ekipi Zvezde Draško Nenadić i Milan ćorović dali su po pet, a Miloš Milošević i Dragoljub Perović po četiri.

Do plasmana u finale Kolubara je došla savladavši Naisus u polufinalnom meču 35:32, dok je Zvezda bila bolja od Dinama 31:20.
 

2024 © - Vesti online