Utorak 15.09.2015.
10:35
Tanjug

Bajden poručio Milu: SAD će podržati članstvo Crne Gore u Alijansi

M. Karović
Crnogorski premijer odlučan da uvede zemlju u NATO: Milo Đukanović

Bajden je tokom telefonskog razgovora sa Đukanovićem precizirao da su, ukoliko Crna Gora nastavi da napreduje u tim oblastima, SAD spremne da podrže upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na decembarskom sastanku šefova diplomatija Alijanse, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.
 

Đukanović je istakao da je Crna Gora do kraja posvećena reformama i da će još snažnije nastaviti sa ispunjavanjem obaveza u procesu približavanja Alijansi i Evropskoj uniji.

Potpredsednik SAD i crnogorski premijer saglasili su se, kako je saopštila crnogorska vlada, da bi članstvo u NATO čvrsto povezalo Crnu Goru sa evroatlanskim institucijama, doprinelo regionalnoj stabilnosti na Balkanu i potvrdilo kredibilitet NATO politike otvorenih vrata.

Đukanović je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama i Bajdenu za kontinuitet podrške i pažnje prema Crnoj Gori, kao i na razumijevanju značaja evropske i evroatlantske perspektive ne samo za tu državu, već i region u celini, kao i očekivanje da će na ministarskom sastanku NATO-a u decembru biti postignut konsenzus o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi.

2024 © - Vesti online