Utorak 15.09.2015.
09:54
Danas

Ništa od izbora: Vučić planira rekonstrukciju Vlade?

Tanjug
Da li je srpski premijer Aleksandar Vučić bacio oko i na Dačićevu stolicu

Kako saznaje list "Danas" iz izvora bliskih Vladi, glavni protivnik ideje o izborima jeste Međunarodni monetarni fond, koji smatra da bi izborna kampanja poremrtila ritam neophodnih reofrm, i zakočila i oložila reformske procese koji su u toku. MMF proenjuje da bi izbori samo bili bespotrebno gubljenje vremena.

Ako bi se Aleksandar Vučić, ipak, odlučio na taj korak - MMF bi, navodnom zamrzao svoju podršku dok se ne raščisti situacija. U pitanju je, kako kaže izvor "Danasa", suštinska dilema.

U našoj političkoj klimi daleko je zanimljivija, međutim, priča o rekonstrukciji Vlade, piše "Danas". U tom scenatiju, Dačić bi ispao iz Vlade, ali se ne spominje niko ko bi ga zameniona mestu šefa diplomatije. Čak se veruje da bi premijer mogao u svoje ruke da uzme i poslove ministra spoljnjih poslova.

Takođe, bez funkcij bi ostala i ministarka Zorana Mihajlović, i to zbog "afere Zlatibor", a kratkih rukava ostao bi i ministar odbrane Bratislav Gašić, čiji resor bi mogla da preuzme Jadranka Joksimović. Kako kaže izvor ovog lista, za Gašića se traži mesto u diplomatiji.

U rekonstruisanoj Vladi, Aleksandar Vulin bi preuzeo resor policije, dok bi Stefanović u tom slučaju prešao u Beograd, na mesto gradonačelnika. Sadašnji gradonačelnik Siniša Mali i dalje bi ostao Vučićev "čovek od poverenja", ali mu je namenjena neka druga funkcija.

2024 © - Vesti online