Utorak 15.09.2015.
12:30
S. Ban

"Bara smrti"

youtube.com
"Eksplodirana žaba" u Nemačkoj 2005. godine

Jedno od najmisterioznijih masovnih umiranja životinja zabeleženo je 2005. godine u Nemačkoj. Preko 1.000 žaba je, bez vidljivog razloga, eksplodiralo. Ovu vest je preneo britanski "Independent", navodeći da su lokalni mediji digli paniku upozoravajući stanovnike da izbegavaju mesto događaja. Mesto su nazvali "bara smrti", a nalazi se u blizini Hamburga.

Stručnjaci, do danas, nisu uspeli da ustanove šta se zaista dogodilo. Neke od teorija tvrde kako su žabe izvršile samoubistvo, ili da ih je razneo neki smrtonosni virus koji su u Nemačku doneli južnoamerički trkački konji.

Zoolozi, pak, tvrde da su žabe istrebile ptice, koje su ih napale i pojele im jetru, zbog čega su se žabe nadule i na kraju - eksplodirale! Ipak, do danas nije zvanično utvrđeno šta je bio pravi uzrok za ovu neobičnu prirodnu eksploziju.

Guske-samoubice

Avgusta 2005. godine dva jata mrtvih gusaka su nađena na farmi u Manitobi, u Kanadi. Više od 200 mrtvih ptica ležalo je rasuto po polju. Mrtve guske nisu imale nikakve unutrašnje povrede, a ni rane od puške, pa su vlasti pretpostavile da ih je neko otrovao, ali slučaj je bizarno preokrenut jer su toksikološki testovi pokazali negativan rezultat, pa su naučnici smrt dva jata gusaka protumačili kao njihovo masovno samoubistvo jer su, navodno, ptice letele direktno ka zemlji?!



 

2024 © - Vesti online