Ponedeljak 14.09.2015.
20:34
Blic

Starleta sa diplomom frizerke dobila posao na SANU

A. Čukić
I SANU zahvatila "pomama" za starletama

To potvrđuje primer Katarine Smiljanić, koja je umesto u nekom od rijaliti programa završila kao poslovni sekretar dr Budimira Lončara (53), upravnika poslova SANU, na zgražanje svih akademika u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Da stvar bude gora, ona je na ovo mesto došla sa diplomom frizerke i iskustvom rulet-dame u kockarnici, a preporuka za zasnivanje radnog odnosa, iako je na snazi i dalje zabrana zapošljavanja, bilo joj je blisko prijateljstvo sa Lončarom, ispred čijih vrata i sedi.

Izvor "Blica“ iz SANU tvrdi da je ovo kadrovsko rešenje izazvalo šok među zaposlenima i akademicima.

- Pored toga što devojka nema ni kvalifikacije za to radno mesto, jer je po obrazovanju frizerka, njene golišave slike krase gotovo sve društvene mreže. Da stvar bude gora, njoj je ovih dana rešenje na određeno Lončar preinačio na neodređeno vreme - objašnjava naš sagovornik.

On kaže da je i iz ovog postupka očigledno da je moda rijaliti programa "zahvatila" i Lončara.

Da su saznanja "Blica“ tačna, indirektno  je potvrđeno javljanjem na telefon u kabinetu Lončara, upravo Katarine Smiljanić. Ali ona nije želela da komentariše detalje svog zaposlenja.

Matija Bećković: Meni šišanje nije potrebno

Nekoliko akademika sa kojima smo razgovarali potvrdilo nam je da su čuli da frizerka radi kao poslovni sekretar Budimira Lončara. Oni tvrde da Skupštinu SANU niko o tome nije ni pitao, ni obavestio.

- Radi se o odvojenim službama, koje samostalno deluju i sa kojima Skupština i akademici nemaju veze. Nama se ne podnose izveštaji da li je zaposlena frizerka, a i meni šišanje i nije potrebno - kaže akademik Matija Bećković za "Blic“.

- Radim na mestu poslovnog sekretara, ali o svim detaljima mog zaposlenja odgovor morate da tražite od PR službe - rekla nam je ljubazno Smiljanićeva.

Na  molbu da proceduru njenog zaposlenja objasni upravnik Lončar, Smiljanićeva  je rekla:

- Gospodin Lončar ne daje izjave. Pošaljite mejlom pitanja PR službi i dobićete odgovore - objasnila nam je ona.

Uradđeno je sve po uputstvima Katarine Smiljanić, ali odgovori nisu stigli.

2024 © - Vesti online