Utorak 15.09.2015.
08:53
S. Đurić - Vesti

Estrada se divi Novaku!

M. Karović
Bilja Krstić: Američko navijanje govori šta misle o Srbiji i Srbima

- Ja se divim Novaku! Publika koja navija protiv Đokovića njega vidi kao što i nas vidi u svetu i tretiraju nas kao crne ovce. Zašto bi neko bio protiv jednog mladog čoveka, koji nikada nije pravio izgrede. On igra, pa igra. On je neverovatan čovek što uspeva da smiri sebe, kako ne bi reagovao. Mnogi naši sportisti bi burno reagovali. Ja mu se divim kako može da kontroliše sebe, da nijednog trenutka čak ni na licu ne pokaže bilo kakvu reakciju. Svaka čast, šta drugo da kažem - kaže kompozitor Kornelije Bata Kovač.

Čudna energija

Ljiljana Jakšić kaže da prati tenis kada stigne i da je oduševljava Noletova igra, ali i on sam kao čovek.

- To za publiku se ne da objasniti. To je neka energija koja smeri masu ljudi na nekoga. Mislim da nije u pitanju ni rezultat, ni igra, nego neka čudna energija po raznim linijama koju upućuju ka nekome - smatra Ljiljana.

Jelena Ristić Lalović je veliki zaljubljenik u tenis i ovaj meč nije mogla da propusti.

- I suprug i ja smo gledali meč. S obzirom da imam malu bebu u kući nema spavanja. Mislim da je to bila teška pobeda i za Novaka i za njegov tim, ali slatka. Publika se zaista ružno ponela. Federer kao da je imao ubačene ljude u publiku koji su tako bučno navijali za njega. Baš mi je bilo čudno što su se tako ponašali. Novak liči na Teslu i pokazao je sada u Njujorku kakvi smo mi Srbi. Igrala sam tenis i sa američkim ambasadorom i oni zaista vole da gledaju Novaka, pa mi je prosto čudno takvo ponašanje publike. Na kraju su mi pošle suze od sreće i onaj Novakov pozdrav na kraju, kojim je pokazao da je uspeo na kraju sve da pobedi. Ovo je njegova istorijska pobeda - smatra Jelena.

Bilja Krstić nije gledala meč, ali kaže da ju je obradovala kada je jutros čula da je Nole pobedio.

- Navikao je Novak na to. Mislim da to ima veze sa Srbijom. Šta bi drugo bilo? Naš Novak je lepši od Federera i bolje igra tenis. On dolazi iz ove zemlje i mislim da je to - kaže Biljana Krstić.

- Stvarno, pobedio je. Bravo Nole! Čekao sam meč, ali nisam mogao da dočekam. Mislio sam da se možda neće ni igrati zbog kiše. Što se tiče publike, nije to samo slučaj sa Federerom. S kim god Nole igra publika navija protiv njega i to samo zato što je Srbin i zato što je najbolji - kaže Marinko Rokvić.

2024 © - Vesti online