Utorak 15.09.2015.
05:07
D. Dekić - Vesti

Starleta među akademicima

A. Čukić
Zgrada SANU "udomila" i frizerku i rulet damu

Prema izvorima medija, preporuka joj je blisko prijateljstvo s upravnikom SANU Budimirom D. Lončarom. Ona sedi ispred vrata njegovog kabineta, a njene obnažene fotografije krasile su gotovo sve društvene mreže.

Prema saznanjima "Vesti", akademici su čuli za starletu u SANU, ali je za njih novost da je primljena u stalni radni odnos. Kompozitor Zoran Hristić kaže da ne zna o čemu je reč jer odmara na Kosmaju, a istoričar Dragoljub Živojinović "pojma nema".

- Zaposlenje u Akademiji je van naših kompetencija, ali ja ne bi to uzimao za ozbiljno dok se tačno ne ustanovi. Možda o tome ne zna ni predsednik SANU, ali bi on mogao da razreši slučaj - kaže Živojinović.

Kazne za sramotu

Politički sociolog Žarko Trebješanin kaže da se lako proverilo ko radi u SANU, ministarstvima i na univerzitetima kada bi postojale institucije. Tada bi uz javnu sramotu oni koji ne poštuju statut plaćali ogromne kazne.
- Očito se umesto zakona neguje samovolja i moćni mogu da se narugaju javnosti samo ako to požele - kaže Trebješanin za "Vesti".

Medijski stručnjak Cvijetin Milivojević za "Vesti" kaže da je čitava srpska javna scena postala rijaliti.

- Za posao je ne tako davno bila potrebna diploma, ali je i pored toga jedan od bivših ministara kulture bio bez fakulteta. Sada je sve više ministara sa sumnjivim diplomama i to je postalo pravilo na koje se ugledaju mladi. Ako su stralete preplavile štampu i TV, devojke će poželeti isto, a ako političari završavaju nekredibilne privatne fakultete, zašto bi se mladi svet učenjem znojio. To je taj nametnuti način života koji produkuje mediokritete - pojašnjava Milivojević metod ispiranja mozga nacije.

Da je Srbija pretvorena u rijaliti, prema Milivojevićevim rečima, dokaz su četiri nacionalna emitera kojima su ovakvi šou programi jedina produkcija, kao i kod niza pomoćnih kablovskih TV stanica.

- I RTS emituje rijaliti, ali politički. Ne treba biti vidovit kako će sve dnevnike započeti celodnevnim praćenjem u stopu najvažnijeg čoveka u zemlji - ocenio je naš sagovornik.

Da podsetimo, nogu golišavosti povuklo je Ministarstvo spoljnih poslova Ivana Mrkića koji je kao savetnice uposlio starlete Vanju Hadžović i Mariju Grujić čije su golišave slike kružile netom, pa potom i glumicu Nevenu Ljubić-Lojović.

Kada je Dušica Jevđenović policajce napala suzavcem, razgolitila je identitet priznanjem da radi u MSP-u. Na naslovnicama je potom osvanula njena emotivna veza sa političarem da bi kao pečurke počele da niču u javnosti bliske veze takozvanih starleta i državnih i opozicionih funkcionera, uz napomenu da su dokaz škakljivi snimci njihovog druženja.

2024 © - Vesti online