Ponedeljak 14.09.2015.
13:46
blic.rs

Objašnjenje Zelenila: Kornjače mesožderke odgrizle labudićima krila

facebook.com
Labudić bez krila više ne može da leti

Kako je rečeno u Gradskom zerlenilu Novog Sada, prinove kultnih labudova Ise i Bise pre tri meseca napale su kornjače mesodžerke, a veterinari su ptićima sanirali povede.

Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica kaže da je notorna glupost da su kornjače odgovorne za to što su mladunci ostali bez krila.

- Potpuno je iracionalno da kornjače napadnu mladunce tako da im stradaju samo krila, a da im ne diraju noge. Kornjače jako retko izlaze na obalu da se sunčaju. To je notorna glupost i pokazuje stepen nebrige o pticama - kaže Ružić.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije tokom vikenda je objavilo fotografije i informaciju da je labudićima odsečeno po jedno krilo, verovatno da bi bili sprečeni da lete. Novosadski portal 0021.rs objavio je da su Isa i Bisa početkom juna dobili četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće, posle čega su veterinari sanirali povrede.

Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa labudićima vraćeni u Dunavski park. Ubrzo potom jedan mladunac je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

2024 © - Vesti online