Ponedeljak 14.09.2015.
09:00
Tanjug

Ambasada: Nema naznaka da je bilo koji Srbin otet u Libiji

Reuters
Za sada nema zvanične potvrde da je srpski državljanin otet u Libiji

On je podsetio na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova iz jula prošle godine da građani Srbije ne putuju u Libiju.

Posle vesti da je u Libiji otet doktor iz Srbije, ambasada je "čak dobila podatke da je reč o maksilofacijalnom hirurgu i odmah preduzela korake, i to vrlo intenzivne, na proveravanju te informacije, ali ispostavilo se da nema nikakvih naznaka da je bilo koji doktor u Tripoliju kidnapovan", rekao je Potežica.

- Kasnije se pojavila druga informacija, da je navodno kidnapovan neki naš doktor u blizini bolnice u mestu 50-ak kilometara jugozapadno od Tripolija. Preduzeli smo korake da i to proverimo - nema nijednog, prema našim informacijama, našeg radnika koji radi u toj bolnici, a prema informacijama drugog medicinskog osoblja iz iste bolnice, naš poslednji radnik koji je radio u njoj otišao je pre dva meseca - dodao je ambasador.

Potežica je ovom prilikom ponovio upozorenje o putovanjima u Libiji, koje je MSP izdalo krajem jula prošle godine, kada su u toj zemlji počeli sukobi - da je preporuka građanima Srbije da ne idu u Libiju i da su u to vreme najžešćih sukoba građani pozvani da odmah napuste tu zemlji.

- Radimo sve što je u našoj moći da pružimo svim našim ljudima pomoć i zaštitu i još jednom ponavljamo: nemamo podataka da je bilo ko kidnapovan u Libiji. Imali smo neke informacije, proveravali smo, nastavljamo da ih proveravamo, ali za sada nema nijednog pokazatelja da je bilo ko otet - zaključio je ambasador Potežica.

2022 © - Vesti online